Geschiedenis

Vijfentwintig jaar geleden is KINDERTAND begonnen als verwijspraktijk voor kinderen in de Milletstraat in Amsterdam. Jaap Veerkamp voerde daar al praktijk met Willem Ooms en Arend Rutgers, de laatste nog steeds een gewaardeerde collega.

Veerkamp was in die tijd al werkzaam op ACTA bij de afdeling kindertandheelkunde. Hij deed onderzoek en heeft aan de basis gestaan van de opleiding van specialisten in de kindertandheelkunde. Bij de behandeling van een gehandicapte jongen maakte hij bovendien kennis met Tom Porcelijn, een anesthesioloog. Dankzij diens inzet en energie konden als eerste praktijk in Nederland tandheelkundige behandelingen bij kinderen onder narcose worden aangeboden.

KINDERTAND-Rotterdam is van recenter datum. Met Mariam Saffari is in Rotterdam in 2014 een nieuw vestiging gestart. Saffari heeft haar specialisatie opleiding aan ACTA afgerond en ook zij behandelt kinderen die nog niet toe zijn aan routine behandelingen in de reguliere tandartspraktijk. Het verwijsmodel is identiek aan de andere vestigingen van KINDERTAND. Voor vazorg en de reguliere controles is een samenwerking gezocht met de kinderpraktijk Tandenrijk (zie aldaar).

Interview met een kindertandarts

Lees voor meer informatie het interview op www.tandarts.nl met Jaap Veerkamp.